Opdrachtgever:
Stichting Veldleeuwerik en Samenwerkings Orgaan Hoeksche Waard 

Wanneer:
22 juni 2016

Locatie:
Akkerbouwbedrijf Mst. Van den Hoek, Heijnenoord 

Omschrijving:
Vanuit het project “De Hoeksche Boer maakt het waard”  is het Vergroeningsseminar met de titel ”The choice is ours for healthy soil, healthy food and a healthy future” georganiseerd. Samen met negen landbouwbedrijven is zichtbaar gemaakt hoe de inzet van beschikbare kennis, technieken en maatregelen bijdragen aan een duurzame bedrijfsvoering in een duurzaam gebied. 

Tijdens het Vergroeningsseminar bij Mts. Van den Hoek in Heinenoord hebben de Veldleeuwerik telers in de Hoeksche Waard aan ruim 80 aanwezigen een belangrijke boodschap meegegeven: echte duurzaamheid komt bottom-up vanuit de akkerbouwers zelf, stimuleer met Europees en nationaal beleid de eigen verantwoordelijkheid van akkerbouwers om te verduurzamen. Drie telers uit het project hebben hun verhaal gedeeld en vanuit de overheid hebben Bert-Jan Ruissen (Ministerie van EZ) en Lucas Mutsaers (Provincie Zuid-Holland) gereageerd op de drie inspirerende verhalen van de akkerbouwers en hun oproep om de sector te vertrouwen en ruimte te geven.

De catering werd verzorgt door Verhoeff & Mes op tafel, met uitsluitend lokale producten gaven zij een mooie presentatie van de duurzame teelt in de Hoeksche Waard. 

Terug naar overzicht

“Annet is enthousiast, heeft een groot organisatie vermogen en kan goed duwen, ze knoopt de touwtjes aan elkaar, stroopt haar mouwen op en gaat er gewoon voor”

- Marius Nijland, Seven Stars