Opdrachtgever:

Rabobank IJsseldelta

Wanneer:

September - december 2014

Omschrijving:

Prikkels, een creatieve challenge!

In 2014 is de Rabobank IJsseldelta gestart met Prikkels – een medewerkersprogramma van Rabobank IJsseldelta dat draait om samen inspireren en creëren!

Prikkels is een creative challenge waarin medewerkers hun creatieve vermogen ontdekken, ontwikkelen en toepassen. Dit programma heeft bijgedragen aan het ontdekken van talenten, denken in mogelijkheden, elkaar op een andere manier leren kennen, het verleggen van grenzen en samen realiseren van een bijzondere presentatie.

Na vier maanden van voorbereiding zijn alle talenten gepresenteerd tijdens de kerstbijeenkomst 2014 met de show ‘Prikkels draait door’. Voor, door en met elkaar.

De begeleiding is in handen van professionals uit het creatieve werkveld die hun expertise via workshops en masterclasses inbrengen.

Voorbereiding:

Prikkels bestaat uit drie onderdelen:

De ontdekkingsfase, in deze fase hebben ruim 100 medewerkers hun creatieve talent kunnen ontdekken door mee te doen aan diverse workshops.

Acteren
Dans
Film
Fotografie
Koken
Muziek maken met een band
Percussie
Schrijven
Zang

Na deze ontdekkingsfase kwam de ontwikkelfase. In masterclasses van 4 avonden gingen de deelnemers echt met elkaar en hun talent aan de slag om te werken naar een de eindproductie. Hier en daar werden tijdens de masterclasses al kruisverbanden gelegd, bijvoorbeeld bij muziek en zang.

Aan de masterclasses hebben 55 medewerkers meegedaan.

Het laatste onderdeel, het delen van het talent is tot uiting gekomen in de kerstshow “Prikkels draait door” een persiflage op De Wereld Draait Door. Tijdens een doorloopavond en de generale repetitie zijn alle losse expertises bij elkaar gebracht. De show is opgevoerd op het toneel van theater de Spiegel waarbij de zaal het decor vormde. Tijdens 3 verschillende showblokken waren er zang, dans en muziek optredens en presentaties van de foto- en filmgroep te zien. Alles werd aan elkaar verbonden door drie presentatrices en interviews met deelnemers en de directie. Tussen de showblokken door werd het diner geserveerd, uiteraard ook bereid door de deelnemers van de masterclas koken. De avond werd afgesloten met een swingende flashmob waarna de medewerkers vol trots konden gaan genieten van de kerstmarkt, glühwein en muziek in het loadingdock van het theater.  

De ontwikkeling van het concept en de uitvoering van het programma is ondersteund door het Kameroperahuis en Bureau Pré. De organisatie van de kerstbijeenkomst en de show is gerealiseerd door Bureau Pré, de regie was in handen van Karin Netten.

Locatie:

Uitvoering van de show "Prikkels draait door" op het toneel van Theater de Spiegel

Terug naar overzicht

“Annet is enthousiast, heeft een groot organisatie vermogen en kan goed duwen, ze knoopt de touwtjes aan elkaar, stroopt haar mouwen op en gaat er gewoon voor”

- Marius Nijland, Seven Stars